KESHILLA

8 Përparësitë e Eneve prej Inoksi Ushqimor SAE 304 apo 18/10

8 Përparësitë e Eneve prej Inoksi Ushqimor SAE 304 apo 18/10

8 përparësitë e Eneve prej Inoksi Ushqimor SAE 304 apo 18/10

Elementët aliazh më të rëndësishëm që përcaktojnë strukturën e brendshme të çeliqeve inox janë kromi, nikeli, molibdeni dhe mangani, sipas rëndësisë. Para së gjithash, kromi dhe nikeli përcaktojnë nëse mikrostruktura është ferritike apo austenitike. Çeliqet inox janë materiale të prodhuara në shumë cilësi të ndryshme.

Si HOMESHOP, propozojmë gjithmone per klientet tane ene gatimi te prodhuara me Inoks Ushqimor cilesor SAE 304  apo 18/10 (18cr/10ni) në dyqanin tonë. Kjo substancë përmban 18% krom, 10% nikel, 2% mangan, 1% silic, 0,08% karbon, 0,045% fosfor, 0,30% squfur dhe 68,85-72,85% hekur.

Çeliqet inox SAE 304 (18cr/10ni) kanë karakteristika të tilla si aftësia për t’u përdorur në temperatura dhe presione të ulëta ose të larta, lehtësi në formësim, pamje estetike, si dhe rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit.   Faqe Interneti.

Çeliqet inox SAE 304 (18cr/10ni) janë më të shtrenjtë se çeliqet e tjerë për sa i përket çmimit. Por janë higjenikë dhe të lehtë për t’u mirëmbajtur, kanë jetëgjatësi, janë plotësisht të riciklueshëm dhe janë materiale miqësore me mjedisin. Prandaj, shihet se përdorimi i inoksit ushqimor është më ekonomik në analizat e çmimeve që duhen bërë duke marrë parasysh të gjithë jetëgjatësinë e produktit.

Çeliku inox miqësor ndaj mjedisit
është një material i shkëlqyer ”i gjelbër” dhe është pafundësisht i riciklueshëm. Më shumë se 50% e këtij materiali përmban skrap inox të shkrirë. Enët e kuzhinës prej çeliku inox mund të përdoren për vite (ka raste edhe mbi 30 vjet) me lehtësi dhe nuk janë të prirur të  ndryshken ose të dëmtohen.

Krahasuar me enët e kuzhinës të bëra me materiale të tjera, inoksi ushqimor demonstron rezistencë të lartë ndaj nxehtësisë dhe ruan pamjen e re, pavarësisht se është përdorur për shumë vite. Çeliku inox kërkon mirëmbajtje minimale, uji dhe ilaçi i enëve janë të mjaftueshëm për të pastruar sipërfaqen e tij. Kjo do të thotë më pak konsum i materialeve kimike, prandaj inoksi ushqimor është një material miqësor me mjedisin.

Higjiena dhe produktet ushqimore

Çeliku inox SAE 304 (18cr/10ni) nuk ndryshon vetitë e produkteve ushqimore. Është një material inert. Duke qenë se është një substancë e shëndetshme dhe higjienike, kjo substancë, e cila duket se është zgjedhja e parë për spitalet dhe bizneset ushqimore, po bëhet e njohur në shumë sektorë si enë gatimi, pajisje elektrike, produkte të higjenes  etj.

Pastrimi

Artikujt prej çeliku inox pastrohen lehtësisht me produkte të përgjithshme pastrimi (lëng enëlarëse, pluhur sapuni).

8 përparësitë e Eneve prej Inoksi Ushqimor SAE 304 apo 18/10

Përparësitë e eneve inox kanë për shkak cilësitë shumë të mira të vetë çelikut inox. Përparësitë e këtij materiali mund t’i rendisim si më poshtë:

  • Fortësi – nuk shtypen ose gërvishten lehtë në krahasim me llojet e tjera të enëve.
  • Është rezistent ndaj korrozionit.
  • Nuk dëmtohet nga acidet ushqimore.
  • I shëndetshëm. Nuk është poroz – nuk i lë ushqimit shije metalike apo grimca metalike.
  • Ai ruan shkëlqimin dhe bukurinë e tij – përshtatet me çdo dekorim kuzhine.
  • I lehtë për t’u pastruar.
  • Mund të lahet në makinë larëse enësh.
  • Me ekonomik ne terma afatgjate.

Ne dyqanin tonë do të gjeni nje mori te shumte tenxeresh, tiganesh, xhezvesh, luge pirune, tabaka te prodhuar me inoks ushqimor

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

eight + 4 =