KESHILLA

UDHËZIME PËR ENET E GATIMIT PREJ GIZE

UDHËZIME PËR ENET PREJ GIZE

UDHËZIME PËR VESHJEN: Kalojini enës brenda dhe jashtë një lyerje me vaj vegjetal të cilësisë së mirë dhe për për performancë optimale vendoseni enën në furrë dhe ngrohni butësisht derisa të dalë tym. Fike furrën dhe lërini enën të kthehet në temperaturën e dhomës. Nëse është e nevojshme, fshijeni me një pecete vajin e  tepërt para ruajtjes, por duke lënë një sasi të vogël vaji në enë të cilat do t’i mbrojnë ato dhe do të parandalojnë shfaqjen e ndryshkut gjatë ruajtjes.

KUJDESI DHE MIRËMBAJTJA: Lyerja e enëve me vaj vegjetal është thelbësore. Lejon vetite termike si përçueshmëria e enëve që duhen ruajtur dhe i mbron ato nga ndryshku. Enet prej gize nuk lahen ne larës enësh. Për të mbajtur sipërfaqen e enëve prej gize në gjendje të mire dhe për të parandaluar shfaqjen e ndryshkut lyejeni brenda jashtë dhe buzët me vaj dhe më pas ruajini ato.  Faqe Interneti.

PËRDORIMI DHE KUJDESI: Para se të gatuani, aplikoni vaj vegjetal në sipërfaqen e enëve dhe ngrohni tiganët ngadalë-gradualisht. Kur enët e gatimit janë ngrohur paraprakisht, jeni gati për të gatuar. Një temperaturë mesatare e ulët është e mjaftueshme për shumicën e ushqimeve.

JU LUTEM KUJTONI: VISHNI GJITHMONË DOREZA TË VEÇANTA FURRE PËR TË SHMANGUR DJEGJET GJATE GATIMIT.

Pas gatimit, lani enët e gatimit me një sfungjer, me ujë të ngrohtë jo të nxehtë duke përdorur një detergjent të butë. Mos përdorni kurrë agjentët gërryes gjatë larjes duke përfshirë telat e pastrimit, telat e sfungjerit, pluhurat gërryes ose pastrues sobe. Mos përdorni detergjentë të fortë ose pastrues zbardhues me klor. Shmangni vendosjen e një ene të ngrohtë në ujë të ftohtë. Goditje nga nxehtësia mund të shkaktojë çarje në enët si dhe t’i shtrembërojë ato. Nëse enët e gatimit lahen, ato duhet të fshihen menjëherë dhe mbulohen me një shtresë të lehtë vaji pasi janë ende të ngrohta. Ruajtja duhet të bëhet në vende pa lagështia dhe në temperaturën e dhomës.

KURRË mos lejoni që flaka e ngrohësit të kalojë diametrin e enës

  • MOS hidhni kurrë ujë të ftohtë në një enë të ngrohtë
  • MOS i lani asnjëherë enët e gizes në pjatalarëse(lavastovilje)
  • KURRË mos ruani ushqimin në enë
  • KURRË mos i lini enët pa mbikëqyrje gjatë përdorimit
  • KURRË mos i kapni enët e gatimit me duar të zhveshura gjatë gatimit

SHËNIM: Nëse keni një skarë të madhe, sigurohuni që ajo të vendoset në dy sipërfaqe termike në mënyrë që nxehtësia shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë enën e gatimit pasi përndryshe ena mund të shtrembërohet ose  plasaritet. Edhe pse jo gjithmonë e nevojshme, këshillohet që grila të ngrohet paraprakisht në furrë pak para se të vendosen në pllakën e gatimit.

JU FALEMINDERIT qe zgjodhet Home Sweet Home AL

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

6 − two =