UDHËZIME PËR ENET E GATIMIT PREJ GIZE

UDHËZIME PËR ENET PREJ GIZE

UDHËZIME PËR VESHJEN: Kalojini enës brenda dhe jashtë një lyerje me vaj vegjetal të cilësisë së mirë dhe për për performancë optimale vendoseni enën në furrë dhe ngrohni butësisht derisa të dalë tym. Fike furrën dhe lërini enën të kthehet në temperaturën e dhomës. Nëse është e nevojshme, fshijeni me një pecete vajin e  tepërt para ruajtjes, por duke lënë një sasi të vogël vaji në enë të cilat do t’i mbrojnë ato dhe do të parandalojnë shfaqjen e ndryshkut gjatë ruajtjes.

KUJDESI DHE MIRËMBAJTJA: Lyerja e enëve me vaj vegjetal është thelbësore. Lejon vetite termike si përçueshmëria e enëve që duhen ruajtur dhe i mbron ato nga ndryshku. Enet prej gize nuk lahen ne larës enësh. Për të mbajtur sipërfaqen e enëve prej gize në gjendje të mire dhe për të parandaluar shfaqjen e ndryshkut lyejeni brenda jashtë dhe buzët me vaj dhe më pas ruajini ato.

PËRDORIMI DHE KUJDESI: Para se të gatuani, aplikoni vaj vegjetal në sipërfaqen e enëve dhe ngrohni tiganët ngadalë-gradualisht. Kur enët e gatimit janë ngrohur paraprakisht, jeni gati për të gatuar. Një temperaturë mesatare e ulët është e mjaftueshme për shumicën e ushqimeve.

JU LUTEM KUJTONI: VISHNI GJITHMONË DORZA TË VEÇANTA FURRE PËR TË SHMANGUR DJEGJET GJATE GATIMit.Pas gatimit, lani enët e gatimit me një sfungjer, me ujë të ngrohtë jo të nxehtë duke përdorur një detergjent të butë. Mos përdorni kurrë agjentët gërryes gjatë larjes duke përfshirë telat e pastrimit, telat e sfungjerit, pluhurat gërryes ose pastrues sobe. Mos përdorni detergjentë të fortë ose pastrues zbardhues me klor. Shmangni vendosjen e një ene të ngrohtë në ujë të ftohtë. Goditje nga nxehtësia mund të shkaktojë çarje në enët si dhe t’i shtrembërojë ato. Nëse enët e gatimit lahen, ato duhet të fshihen menjëherë dhe mbulohen me një shtresë të lehtë vaji pasi janë ende të ngrohta. Ruajtja duhet të bëhet në vende pa lagështia dhe në temperaturën e dhomës.

KURRË mos lejoni që flaka e ngrohësit të kalojë diametrin e enës

  • MOS hidhni kurrë ujë të ftohtë në një enë të ngrohtë
  • MOS i lani asnjëherë enët e gizes në pjatalarëse(lavastovilje)
  • KURRË mos ruani ushqimin në enë
  • KURRË mos i lini enët pa mbikëqyrje gjatë përdorimit
  • KURRË mos i kapni enët e gatimit me duar të zhveshura gjatë gatimit

SHËNIM: Nëse keni një skarë të madhe, sigurohuni që ajo të vendoset në dy sipërfaqe termike në mënyrë që nxehtësia shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë enën e gatimit pasi përndryshe ena mund të shtrembërohet ose  plasaritet. Edhe pse jo gjithmonë e nevojshme, këshillohet që grila të ngrohet paraprakisht në furrë pak para se të vendosen në pllakën e gatimit.

JU FALEMINDERIT qe zgjodhet Home Sweet Home AL

 

7 Arsye perse ju nevojitet nje tenxhere presioni elektrike multikuker (multi cooker)

7 Arsye perse ju nevojitet nje tenxhere presioni elektrike multikuker (multi cooker)

  1. Gatuan më shpejt! – Kurseni kohë

Kush dëshiron të gatuajë me orë të tëra pas një dite të gjatë pune? Unë jo!

Tenxheret me presion Zanetti Ultra shkurtojnë kohën e gatimit tuaj deri në dy të tretat. Ato me të vërtetë duhet të riemërtohen tenxhere e shpejtë. Nëse jetoni në vende në lartësi të madhe dhe nuk po bëni presion për gatimin, filloni TANI. Do të shpëtojë jetën tuaj.

Për shembull, na u desh më pak se një orë për të gatuar fasule të thata në tenxhere me presion krahasuar me lenien ne uje gjate gjithe natës + 2 deri në 3 orë gatim në sobë. Duhen 4 deri në 8 orë për të bërë zierje dhie në sobat e ngadalta, por na u deshën vetëm 30 deri në 40 minuta në tenxhere me presion. Fileto nga brinjët e shpinës së gicit? Me pak se 25 minuta. Oh, PO!

  1. Kurseni energji dhe para!

Me tenxheren multikuker Zanetti Ultra ju kurseni deri 70% energji elektrike sesa gatimi tradicional. Mbasi tenxherja arrin presionin e duhur vetfiket fale sensoreve te vete dhe nuk harxhon korent te tepert. Kur gatuani nuk ju duhet as aspiratori i ndezur, nje kursim tjeter. Ne vere nuk keni pse te hapni as kondicionerin. Eshte llogaritur qe multikuer Zanetti Ultra eshlyen vetveten brenda vitit te pare te punes.

Nëse blini një tenxhere me presion elektrik si tenxhere me presion Zanetti Ultra , nuk do të keni nevojë të blini pajisje të tjera si tenxhere të ngadaltë, tenxhere per oriz ose gatim me avull.

  1. Hani më të shëndetshëm

Eshtë një mit që nxehtësia e lartë e përdorur në gatimin me presion vret vitaminat dhe mineralet. Ne nuk jemi aspak shkencëtarë të ushqimit, por është provuar nga hulumtimet shkencore që ushqimi i gatuar me presion ruan më shumë vlera ushqyese sesa vlimi dhe avullimi. Jo vetëm sepse koha e gatimit është më e shkurtër, por është në gjendje të bllokojë lëndët ushqyese që të shpëtojnë përmes avullit. Nje hulumtim te thjeshte mund ta beje secili nga ju. Vini re  vetëm filtrat e aspiratorit mbi sobe si mbushen me vaj dhe bashke me te sa e sa vlera ushqimore qe largohen nga avullimi. Multikuker Zanetti nuk e bën këtë. Ai i ruan te gjitha vlerat brenda tenxheres se inoksit.

  1. Hani më mirë – aromat e pasura dhe mishi qe shkëputet nga kocka

Ushqim më i shijshëm?! Ok, ne kemi mbaruar.

Nxehtësia ekstra e lartë e përdorur në gatimin e presionit nxit karamelizimin dhe ngjyrosjen e ushqimit. Kjo sjell thellësinë dhe aromat e ndërlikuara të ushqimit DHE krijon një supë të pasur me të njëjtën kohë të shijshme. Shume ndryshe nga ushqimi juaj i rregullt i zjer. Mmmm!

Një nga arsyet pse ne i duam multikukerat me  presion është se ju mund të gatuani me lehtësi me lëng dhe te shkëputni mishin nga kockat ne një kohe të shkurtër. Po, funksionon në copa të lira të ashpra të mishit! Vec ta provosh.

  1. Pa avull, pa erë, pa zhurmë

Gatimi në një kuzhinë të nxehtë gjatë verës është si të punoni jashtë në dhomën e saunës. Uhh… Gatuani me një tenxhere Zanetti Ultra? Problemi u zgjidh.

Zanetti Ultra  nuk do të nxehe kuzhinën tuaj kur është duke gatuar. Plus, nëse përdorni një tenxhere elektrike me presion, nuk do të keni nevojë as të qëndroni në kuzhinë ndërsa gatuhet. E përkryer për verën e nxehtë. Ne njohim njerëz që përdorin tenxheret e presionit të tyre në kampingje ose varka. Ata madje e marin me vete kur ikin me pushime!

Meqenëse tenxhere me presion është mbyllur fort gjatë gatimit, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për mbushjen e shtëpisë me një erë të caktuar të ushqimit.

Sobat me presion modern nuk krijojnë shumë zhurmë. E përkryer për nënat që duhet të gatuajnë ndërsa fëmija është duke fjetur.

  1. Gatuaj mishin e ngrirë pa shkrirje

Ju jemi kthyer ne shtepi pas një dite të gjatë pune, gjithçka që ju keni është mishi i ngrirë dhe femijet të vdekur per te ngrene. Nuk ka kohë për të shkrirë, por nuk doni të përdorni mikrovalën? Hidhni atë në tenxhere me presion. Cfare jetëgjatësie. Ju shpetoi jeten.

  1. E lehtë për t’u përdorur dhe super e sigurte

Jeni te lire nëse gatuani me një tenxhere elektrike me presion. Ju e vendosni dhe e harroni. Nuk kërkohet ta ruani si nje foshnje. E përkryer për ata me stile jetese të zënë.

Multikukerat Zanetti Ultra janë shumë të sigurt për t’u përdorur, fale teknologjise moderne dhe sensoreve te sofistikuar, junuk do të duhet të shqetësoheni për shpërthimin e pulave ne tavan. Nëse nuk keni filluar te gatuani me multikuker ushqimin tuaj, ju keni humbur shume nga gatimi i persosur!

Cfare mund të kërkoni më shumë kur mund të hani ushqim të shëndetshëm dhe të shijshëm, i lehtë dhe i shpejtë për tu bërë?! Kjo është ajo që multikukeri Zanetti Ultra është mbi të gjitha!!

Na gjeni ne rr Myslym Shyri mbrapa ish Adidasit

www.homeshop.al Tel 0672026872