
Byrek me Spinaq – Recetë Shqiptare e Thjeshtë dhe e Shijshme
🕒 Koha e Përgatitjes:
45 minuta
🧂 Përbërësit:
-
500 gr miell
-
1 lugë çaji kripë
-
250 ml ujë i vakët
-
2 lugë vaj ulliri
-
500 gr spinaq i freskët
-
200 gr djathë i bardhë
-
2 vezë
-
Kripë sipas shijes
-
Pak gjalpë për lyerje
👨🍳 Hapat e Përgatitjes:
-
Përziejmë miellin me kripë dhe ujë derisa të formohet një brumë i butë.
-
Brumin e ndajmë në 8 kuleçë dhe i lemë të pushojnë 15 minuta.
-
Spinaqin e lajmë, e presim dhe e kaurdisim lehtë në pak vaj. Pastaj shtojmë djathin dhe vezët.
-
Hapim petët një nga një, lyejmë me vaj dhe i vendosim 4 në fund të tavës.
-
Hedhim mbushjen dhe mbulojmë me 4 petët e tjera.
-
Lyejmë sipërfaqen me gjalpë dhe e pjekim në 200°C për 35 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë.