Byrek me Spinaq – Recetë Shqiptare e Thjeshtë dhe e Shijshme

🕒 Koha e Përgatitjes:

45 minuta


🧂 Përbërësit:

  • 500 gr miell

  • 1 lugë çaji kripë

  • 250 ml ujë i vakët

  • 2 lugë vaj ulliri

  • 500 gr spinaq i freskët

  • 200 gr djathë i bardhë

  • 2 vezë

  • Kripë sipas shijes

  • Pak gjalpë për lyerje


👨‍🍳 Hapat e Përgatitjes:

  1. Përziejmë miellin me kripë dhe ujë derisa të formohet një brumë i butë.

  2. Brumin e ndajmë në 8 kuleçë dhe i lemë të pushojnë 15 minuta.

  3. Spinaqin e lajmë, e presim dhe e kaurdisim lehtë në pak vaj. Pastaj shtojmë djathin dhe vezët.

  4. Hapim petët një nga një, lyejmë me vaj dhe i vendosim 4 në fund të tavës.

  5. Hedhim mbushjen dhe mbulojmë me 4 petët e tjera.

  6. Lyejmë sipërfaqen me gjalpë dhe e pjekim në 200°C për 35 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë.