Blog
UDHËZIME PËR ENET E GATIMIT PREJ GIZE
UDHËZIME PËR VESHJEN: Kalojini enës brenda dhe jashtë një lyerje me vaj vegjetal të cilësisë së mirë dhe për për performancë optimale vendoseni enën në furrë dhe ngrohni butësisht derisa të dalë tym. Fike furrën dhe lërini enën të kthehet në temperaturën e dhomës. Nëse është e nevojshme, fshijeni me një pecete vajin e tepërt para ruajtjes, por duke lënë një sasi të vogël vaji në enë të cilat do t’i mbrojnë ato dhe do të parandalojnë shfaqjen e ndryshkut gjatë ruajtjes.
KUJDESI DHE MIRËMBAJTJA: Lyerja e enëve me vaj vegjetal është thelbësore. Lejon vetite termike si përçueshmëria e enëve që duhen ruajtur dhe i mbron ato nga ndryshku. Enet prej gize nuk lahen ne larës enësh. Për të mbajtur sipërfaqen e enëve prej gize në gjendje të mire dhe për të parandaluar shfaqjen e ndryshkut lyejeni brenda jashtë dhe buzët me vaj dhe më pas ruajini ato. Faqe Interneti.
PËRDORIMI DHE KUJDESI: Para se të gatuani, aplikoni vaj vegjetal në sipërfaqen e enëve dhe ngrohni tiganët ngadalë-gradualisht. Kur enët e gatimit janë ngrohur paraprakisht, jeni gati për të gatuar. Një temperaturë mesatare e ulët është e mjaftueshme për shumicën e ushqimeve.
JU LUTEM KUJTONI: VISHNI GJITHMONË DOREZA TË VEÇANTA FURRE PËR TË SHMANGUR DJEGJET GJATE GATIMIT.
Pas gatimit, lani enët e gatimit me një sfungjer, me ujë të ngrohtë jo të nxehtë duke përdorur një detergjent të butë. Mos përdorni kurrë agjentët gërryes gjatë larjes duke përfshirë telat e pastrimit, telat e sfungjerit, pluhurat gërryes ose pastrues sobe. Mos përdorni detergjentë të fortë ose pastrues zbardhues me klor. Shmangni vendosjen e një ene të ngrohtë në ujë të ftohtë. Goditje nga nxehtësia mund të shkaktojë çarje në enët si dhe t’i shtrembërojë ato. Nëse enët e gatimit lahen, ato duhet të fshihen menjëherë dhe mbulohen me një shtresë të lehtë vaji pasi janë ende të ngrohta. Ruajtja duhet të bëhet në vende pa lagështia dhe në temperaturën e dhomës.
KURRË mos lejoni që flaka e ngrohësit të kalojë diametrin e enës
- MOS hidhni kurrë ujë të ftohtë në një enë të ngrohtë
- MOS i lani asnjëherë enët e gizes në pjatalarëse(lavastovilje)
- KURRË mos ruani ushqimin në enë
- KURRË mos i lini enët pa mbikëqyrje gjatë përdorimit
- KURRË mos i kapni enët e gatimit me duar të zhveshura gjatë gatimit
SHËNIM: Nëse keni një skarë të madhe, sigurohuni që ajo të vendoset në dy sipërfaqe termike në mënyrë që nxehtësia shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë enën e gatimit pasi përndryshe ena mund të shtrembërohet ose plasaritet. Edhe pse jo gjithmonë e nevojshme, këshillohet që grila të ngrohet paraprakisht në furrë pak para se të vendosen në pllakën e gatimit.
JU FALEMINDERIT qe zgjodhet Home Sweet Home AL

Elektroshtepiake te medha
Frigoriferë Ngrirës Banak
Frigoriferë Udhëtimi & Freskues Portativë
Pjekja & Gatimi
Soba me Qëndrim të Lirë
Soba te vogla
Pjanura & Plitka Gatimi
Mikrovale
Tave Elektrike
Grirëse Ushqimesh
Blender tavoline
Blender Dore
Mikser dhe Përzierës
Robot Kuzhine Brumatrice
Multikukera
Multikuker Pa Presion
Aksesore per multikuker
Gatues me avull
Tenxhere elektrike
Friteza me ajer (Air Fryer)
Makina Kafeje & Ekspresë
Kafe filter
Moka
Xhezve
Aparate uji
Ngrohes uji, ibrik elektrik
Termus Uji – Kafe – Caji
Shtrydhëse Frutash
Shtrydhese me shtypje (Slow Juicer)
Shtrydhese Agrumesh
Shtrydhese Shege
Grill Tost
Thekese buke
Waffles
Tiganë
Tiganë gize
Tiganë Krepash
Tiganë Grill
Tenxhere
Tenxhere Inoksi
Tenxhere Guri dhe Gize
Forma Biskotash
Peshore Kuzhine
Kavanoza Farash Erezash
Canta Termike
Termus Plazhi & Pikniku
Kondicionerë
Ngrohëse Ajri
Ngrohes me Shufra karboni / kuarci
Kalorifer me vaj
Ngrohese me Gaz
Freskuese
Trajtues ajri
Lavatrice
Nderëse Rrobash
Hekura dhe Avullore
Hekur me Depozite
Hekur Rrobash Horizontal
Hekura Vertikal
Tavolina hekurosje
Fshesa me korent
Fshesa te Drejta Dore
Fshesa me Depozite
Fshesa me Bateri me Karikim
Fshesa Larese
Robote Pastrimi

Masazhatore
