Si te shtoni jetegjatesine e eneve me veshje jongjitese

Përpara përdorimit të parë, lani enën me ujë të ngrohtë, lëng për larjen e enëve dhe një sfungjer të butë. Para se ta gatuani për herë të parë, lyejeni tiganin me pak vaj ose gjalpë. Ne ju rekomandojmë ta përsërisni këtë proces herë pas here për të ruajtur qëndrueshmërinë maksimale të tiganit.

Për rezultate më të mira gatimi, gatuajeni gjithmonë në nxehtësi të ulët ose mesatare nëse është e mundur.   Faqe Interneti.

Mos e mbinxehni enën kur është bosh. Enët e gatimit janë ndërtuar për të përballuar ndryshimet e papritura të temperaturës. Për jetë më të gjatë preferoni ta lini të ftohet përpara se ta lani me ujë të nxehtë. Përdorni vetëm vegla druri, plastike ose silikoni për të zgjatur jetën e veshjes jo ngjitëse. Mos e prisni ushqimin brenda enës me mjete të mprehta.

Ena është e përshtatshme për t’u përdorur në pjatalarëse. Megjithatë, larja e duarve me sapun të butë dhe një sfungjer të butë rekomandohet për të ruajtur performancën e veshjes jo ngjitëse dhe pamjen e saj. Mos lini ushqime ose lëngje që përmbajnë kripë në enë për një kohë të gjatë.

Disa nga markat me te mira qe do te gjeni ne homeshop.al jane ILAG dhe GREBLON